Ga naar hoofdinhoud

Missie

Stichting Vrienden van de Zwaan Cultureel stelt zich ten doel om voor Uitgeest e.o. het culturele leven te verrijken en te versterken. De programmering is breed, gevarieerd, uitdagend en is een representatieve afspiegeling van wat er in de kleinere zalen van de Nederlandse theaters is te zien.
Stichting Vrienden van de Zwaan Cultureel doet dit in de vorm van :

  • Theatervoorstellingen
  • Filmhuis
  • Open Podium
  • Koffieconcerten
  • Het ontwikkelen, stimuleren en ondersteunen van nieuwe initiatieven op het gebied van kunst en cultuur

Kirsten van Teijn (Foto: Saskia Kerkhof)

Iris van Nuland

Visie

Stichting Vrienden van de Zwaan Cultureel is een brede culturele organisatie voor de gehele gemeente Uitgeest en omstreken. Door vrijwilligers wordt er gedurende het hele jaar een divers en geïntegreerd aanbod aan culturele activiteiten in alle disciplines gerealiseerd. Er is zowel aandacht voor professionele als voor amateur (podium) kunst. Waar mogelijk wordt samengewerkt met andere organisaties in de gemeente en de regio, gericht op vergroting van de kwaliteit van de producten.

Al onze voorstellingen vinden plaats in Dorpshuis De Zwaan, een laagdrempelige, gastvrije ontmoetingsplek, waar inwoners van de gemeente graag binnenstappen. De Zwaan Cultureel wil de bezoekers een warm welkom geven. Dorpshuis De Zwaan bevindt zich aan de Middelweg 5 te Uitgeest.

De Bottles

Back To Top