Skip to content

Missie

De Zwaan Cultureel biedt culturele voorstellingen in Uitgeest, dicht bij huis. Het aanbod is breed, gevarieerd en uitdagend. De programmering bestaat uit theater, koffieconcerten, Filmhuis en Open Podium.  

Kirsten van Teijn (Foto: Saskia Kerkhof)

Iris van Nuland

Visie

De Zwaan Cultureel is een vrijwilligersorganisatie. Binnen de organisatie zijn de lijnen kort. De vrijwilligers werken in goede sfeer samen. Voorstellingen vinden plaats in Dorpshuis De Zwaan, dat een laagdrempelige, gastvrije ontmoetingsplek moet zijn, waar het publiek graag binnenstapt.  

Onze theaterprogrammering kent een gevarieerd aanbod in de genres cabaret/kleinkunst, pop/jazz/wereldmuziek, theater, muziektheater. Er wordt actief gezocht naar try-out voorstellingen van bekende namen.  

Met onze koffieconcerten bieden we het publiek een kwalitatief goede mix van klassieke muziek en bieden we jong muzikaal talent een podium. 

Het Filmhuis biedt een divers, uitgebalanceerd en actueel aanbod van films. Van de betere films uit het reguliere bioscoopaanbod tot arthouse. Door de afwisseling wordt een breed publiek bereikt. 

Met het Open Podium geven we amateur podiumkunstenaars de gelegenheid op te treden en bieden we het publiek een laagdrempelige voorstelling. In de zomer wordt een Open Tuinen Podium georganiseerd, waar deze podiumkunstenaars optreden in tuinen verspreid over Uitgeest. 

De entreeprijzen zijn zo laag mogelijk, maar ook in verhouding tot het gebodene. Uiteindelijk moeten de kosten gedekt worden, maar dat hoeft niet per voorstelling. Een succesvolle voorstelling kan de kosten opvangen van een voorstelling die voor een kleiner publiek interessant is. Het Open Podium is gratis toegankelijk. 

Onze vrijwilligers zijn onmisbaar. Van programmeur tot opbouwmedewerker, ieder heeft zijn taak en is even belangrijk. Het bestuur schept de randvoorwaarden en zorgt ervoor dat vrijwilligers gezien en gehoord worden. 

Al onze voorstellingen vinden plaats in Dorpshuis De Zwaan, een laagdrempelige, gastvrije ontmoetingsplek, waar inwoners van de gemeente graag binnenstappen. De Zwaan Cultureel wil de bezoekers een warm welkom geven. Dorpshuis De Zwaan bevindt zich aan de Middelweg 5 te Uitgeest.

De Bottles

Back To Top