Skip to content

Filmhuis – 19 januari 2024: Anatomy of a fall – UITVERKOCHT

19 januari 2024 20:15 - 22:30

Anatomy of a fall (2023) is de grote winnaar van de Gouden Palm en European Film Awards.

Sandra, Samuel en hun slechtziende zoon Daniel wonen sinds een jaar in een afgelegen chalet in de Franse Alpen. Wanneer Samuel onder verdachte omstandigheden dood wordt aangetroffen, wordt Sandra aangeklaagd voor moord. Want was zijn val een noodlottig ongeluk, zelfmoord of is hij door zijn echtgenote geduwd? In de rechtszaak die volgt wordt hun relatie tot op de pijnlijkste details ontleed.

Hoe regisseur Justine Triet van een rechtbankthriller dit spannende en mysterieuze familiedrama heeft gemaakt is waanzinnig om te zien. Tweeëneenhalf uur is lang, maar de film blijft intrigeren van begin tot het eind.

De jury van Cannes toonde extra waardering door Daniels viervoeter te bekronen met de Palme Dog.

Regie: Justine Triet
Acteur: Sandra Hüller, Samuel Theis, Swann Arland
Genre: Drama/Thriller
Taal: Frans, Engels, Duits
Land: Frankrijk
Lengte: 150 minuten
Leeftijd: 12+

Trailer: Anatomy of a fall

Filmdiner:
Boek een ticket voor onze films in combinatie met een driegangendiner bij KLAAS. Dit gezellige restaurant ligt nagenoeg naast Dorpshuis de Zwaan aan de Middelweg. Voor € 37,- per persoon start je om 18.00 met een goed gevulde tomatensoep of carpaccio, vervolgens kun je kiezen uit een saté van kippendij of vis van de dag, om daarna af te sluiten met een Dame Blanche. Aansluitend ga je genieten van de film van die avond. De bediening houdt rekening met de aanvangstijd van de film U kunt dit filmdiner boeken tot de donderdag voor de film, 18.00 uur.

Back To Top